Ruta 2

EL CUCURULL PEL COLL DEL REPÀS

Dificultat: mitjana

Distància: 6 km

Temps: 3 hores

Color: blau

Observacions: Cal portar un bon calçat i aigua. Els camins passen per terrenys irregulars i amb desnivells. Es pot gaudir d’unes bones panoràmiques.

Aquest itinerari circular surt del centre del poble per portar-nos, a través dels carrers antics i les zones agrícoles, cap a la part muntanyosa del terme.

La part més elevada de l’itinerari permet gaudir de bones panoràmiques del poble i dels municipis veïns, entre les quals es destaca la panoràmica que s’obté des d’una pineda situada a la vora de la Muntanya del Flaresso, una balconada del Mediterrani que permet, en dies clars, observar la costa i, fins i tot, la catedral de Tarragona i el Cap de Salou.

La ruta s’apropa a la Cova del Bon Joan, una cova prehistòrica que funcionava de taller d’utensilis, i a l’Avenc del Flaresso, amb unes belles galeries amb estalactites i estalagmites, a les quals s’hi recomana accedir amb persones amb experiència en el món de l’espeleologia. I s’enfila a la muntanya dels Molins on s’hi troba el Cucurull, una torre de defensa i vigilància, construïda al s. XI, que permet descobrir tot el litoral rodenc i part del tarragoní.

El tram final del camí passa per les basses de l’estació i connecta amb el camí que mena cap al conjunt de molins fariners, molins hidràulics construïts a finals del s. XVIII.