Ruta 7

EL FRANCASSET

Dificultat: baixa

Distància: 9 km

Temps: 3 hores

Color: malva

Observacions: Gran part de la ruta passa per zona urbana. S’aconsella visitar l’ermita “Mas Carreres”, l’interior de la qual fou realitzar per l’arquitecte i pintor modernista Josep Maria Jujol. Per poder-ho fer cal posar-se en contacte amb el Patronat de Turisme.

Aquest itinerari circular permet descobrir la part marítima del municipi, tot travessant la part més urbana del municipi.

En aquest cas, el camí passa per camps de garrofers i ametllers, entre els quals s’hi troba l’exemplar de garrofer més antic del terme, en direcció la urbanització del Francasset. En aquesta urbanització l’itinerari continua pel camí del Francasset fins arribar al pont amb el mateix nom, l’últim pont sobre l’antic ferrocarril que encara es conserva.

El camí mena cap a la urbanització Berà Mar, i travessa els seus carrers fins arribar a la zona de desembocadura del torrent que la travessa, coneguda amb el nom de l’Estanyol, una antiga zona d’aiguamolls avui en dia desapareguda.
De l’Estanyol, arriba a la platja del Francàs i la seva zona urbanitzada, per enfilar el carrer Mas Carreres que mena cap a l’ermita del mateix nom, restaurada per l’arquitecte i pintor modernista Josep Maria Jujol, per encàrrec dels amos del mas, avui en dia desaparegut.