Ruta 6

CAMÍ DE RONDA

Dificultat: baixa

Distància: 9 km

Temps: 3 hores

Color: blau cel

Observacions: Passejada per la part més marítima del municipi. Amb bons camins i sense desnivells.

Aquest itinerari circular mena cap a la part marítima del municipi, tot travessant camps de garrofers, oliveres i horts ben mantinguts, així com també els carrers de la urbanització Mas Roig. Des d’aquest punt, el camí permet arribar als Jardins del Roc de Sant Gaietà, amb els seus pins estirats per l’efecte del vent i des d’on es pot contemplar el Cupot, una roca foradada per la qual penetra l’aigua els dies de mala mar.

Des d’aquest punt, i a través del camí de Ronda, recuperat recentment, continua cap a l’Ermita de la Mare de Déu de Berà, un indret de bellesa extraordinària, damunt dels penya-segats , que a baix té una caleta on fa més de 1000 anys hi recalaven les barques d’un poblet de pescadors, i a dalt un castell, Castell de Berà, documentat el segle XI, que protegia el poblat.

El camí també condueix cap a l’Arc de Berà, un dels arcs triomfals romans més ben conservat del món, de 2.000 anys d’antiguitat, construït pels romans, en honor a l’emperador August, el segle I a.C. Aquest monument és declarat Patrimoni de la Humanitat, l’any 2001.